Bokhandeln tvingas boka av

Om bara en dryg vecka säger Akademibokhandeln vid Hoppets torg tack och adjö. Det för att det är alldeles för svårt att driva en bokhandel när det finns andra i närheten. 
– Det är klart att det känns jättesorgligt att behöva lägga ner, säger butikschef Veronica Hurtig. 

Just nu håller Akademibokhandel på Östra Storgatan på att rea ut böcker och andra ting för halva priset och flera går med böcker staplade på varandra i famnen. 
– Vi har valt att satsa på A6 och på den andra butiken som bara ligger några hundra meter hör ifrån, säger Veronica.

Böcker sedan 60-talet
Bokhandeln vid Hoppets torg har en lång historia bakom sig. Redan på 60-talet slogs dörrarna upp till Bergmans bokhandel och sedan dess har samma lokal alltid varit fylld med böcker oavsett ägare. 
– Det är tråkigt att behöva lämna bokhandeln här men vi har tagit beslutet att låta den andra bokhandeln på gatan som bara är två år gammal finnas kvar då den har ett bättre läge, förklarar Veronica.

Rätt sida av stan
Den andra bokhandeln på Östra Storgatan har ett bättre läge i och med att den är placerad närmre Atollen där flera butiker har öppet lite längre på kvällarna och som dessutom har söndagsöppet. Den relativt nya Akademibokhandeln ligger också mitt i city på ett annat sätt och kan dra fler än butiken på Hoppets torg. 

Personal får gå
Veronica menar att Jönköping inte är större än vad det är och det är för mycket med tre bokhandlar och nästan med två. Men två behövs ändå då Jönköping både har Östra City och A6 som shoppingplatser.
– Jag flyttar upp till A6 och det gör personalen här ifrån med, även om några tyvärr får lämna oss. 
Med de nya omstruktureringarna kommer också färre personal få plats. Totalt rör det sig om tre tjänster som kommer att dras in.
– Det kommer drabba några, vilket är tråkigt.  

Beskedet om nedläggningen kom tidigare i höstas och nu är det inte långt kvar tills butiken bommar igen för gott. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.