Polisens vädjan: Håll koll på era barn som är på Juneporten

Är Juneporten en ”inofficiell fritidsgård” med risk för att många ungdomar kan hamna i missbruk? Den frågan ställer sig Jönköpingspolisen i ett mycket uppmärksammat Facebookinlägg som har lästs och delats mycket de senaste dagarna.

LÄS MER: Oroligheterna kring Juneporten – ”Det har varit ett och annat slagsmål de senaste dagarna”

I inlägget skriver de att mellan 30 – 50 ungdomar, främst i högstadieåldern, befinner sig på Juneporten under eftermiddagar och kvällar och att många av dem är på väg att hamna snett.

Därför vädjar nu polisen alla föräldrar och vuxna att hålla ett extra öga och engagera sig i vad deras barn gör på fritiden. Polisen skriver:

”Som områdespolis med arbetet fokuserat på ungdomar får du träffa många fantastiska unga människor med framtidsdrömmar. Tyvärr möter du också personer som redan i ung ålder är på väg att hamna snett eller redan har hamnat snett, i till exempel ett missbruk. Ett missbruk som i längden, om du inte lyckas ta dig ur det, tar över både skola, föräldrar, syskon och kompisar. Ett missbruk som sakta men säkert förstör och förtvinar en ung människas liv.

Detta skrämmer både mig och mina kollegor och därför vill vi vädja till er föräldrar där ute: Bli uppmärksamma och hjälp oss komma till rätta med situationen. Vi uppmanar alla er föräldrar och vuxna som har ungdomar att vara jobbiga, tjatiga och framförallt nyfikna! Juneporten är ingen bra plats för ungdomar att tillbringa sin fritid på. Tillgången till narkotika tillsammans med grupptryck och nyfikenhet gör att det är lättare för ungdomen att hamna på vägen in i kriminalitet.”

Samtidigt understryker polisen att allmänheten inte behöver oroa sig över att vistas på Juneporten och att de inte har sett någon ökning av antalet brott.

Läs hela det uppmärksammade Facebookinlägget från Polisen Jönköping. 

Detta Facebookinlägg publicerades första gången i april 2015 och har på nytt delats och debatterats de senaste dagarna.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.