Jernhusen svarar på kritiken av Resecentrum

Det var under gårdagen som Jmini publicerade resultatet från Jernhusen – som äger fastigheterna på Jönköpings station – och Trafikverkets resenärsundersökning från 20 av landet största stationer

Undersökningen visar att Resecentrum sedan den senaste undersökningen rasat från femte till elfte plats. Resenärerna tycker bland annat att det behövs fler och renare toaletter, fler sittplatser, mer cykelparkeringar samt väderskydd på perrongerna. 

Och kritiken från Jminis läsare lät inte vänta på sig. På Facebook ger en rad läsare sitt omdöme av stationen.

Nu svarar Jernhusen på kritiken. 

– Det vi ständigt jobbar med är att säkra och trygga stationen. Det är en viktig fråga. Vi har sedan den senaste undersökningen sett ett ökat antal EU-migranter till Sverige. Vi har varit tvungna att göra åtgärder som inte är de bästa. Vi har till exempel tvingats stänga toaletter som blivit missbrukade, säger Cecilia Granath, pressansvarig på Jernhusen. 

För att få bukt med trygghetsfrågan har Jernhusen bland annat jobbat med olika hjälporganisationer för att kunna erbjuda EU-migranterna tak över huvudet, dusch och mat på annan plats, säger Granath.

Vid den senaste undersökningen för två år sedan klättrade Jönköping på listan, bland annat tack vare att Espresso House slagit upp portarna på Resecentrum vid ungefär samma tid. 

Den positiva effekt som det då gav har nu försvunnit, säger Granath.

Men det finns i nuläget inga konkreta planer på att göra några större ombyggnationer på stationen eller ta in nya hyresgäster i någon av de tomma lokalerna.

– Jag har inga jättebra svar om vi ska bygga om, måla om eller något sådant. Undersökningen har blivit klar under våren. Nu påbörjas affärsplaneringen inför hösten. Den (undersökningen) ligger som underlag för att kunna utveckla stationerna, säger Granath. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.