Fira ForskarFredag i Jönköping

I Jönköping kan du träffa forskare i Campus Arena, besöka Science Café, ”Kaffe med vetenskap” på högskolans campusområde eller gå på Science Afterwork på Kulturhuset Spira.

Genom ForskarFredag får du möjlighet att träffa forskare och på ett roligt och annorlunda sätt ta reda på hur forskning och vetenskap påverkar våra liv. Aktiviteterna är gratis och öppna för alla. ForskarFredag Jönköping är ett samarrangemang mellan Jönköping University, Region Jönköpings län och länets kommuner. Det kommer att vara flera olika programpunkter, inte bara i Jönköping, utan även för gymnasieelever i Eksjö.

– ForskarFredag är ett roligt tillfälle för forskare och besökare att träffas och samtala, att upptäcka forskning man inte visste fanns och se hur forskningsresultaten påverkar oss i vår vardag, säger Lotta Tomasson, projektledare vid Vetenskap & Allmänhet, som koordinerar ForskarFredag i Sverige.

I Jönköping kan man bland annat gå på Science Café och få kaffe med vetenskap därtill. Skolklasser och allmänhet är välkomna till Campus Arena för att träffa forskare och ta del av spännande forskning. På kvällen blir det Science After Work med vetenskap och musik på Kulturhuset Spira.

– Vi vill öka intresset för kunskap och forskning – det är viktigt för hela regionen att vi som högskola kan bidra och sprida kunskap om all den spännande och viktiga forskning som bedrivs här, säger Anita Hansbo, rektor vid Jönköping University.

– Regionen ser forskningen som en viktig investering för att vården och omsorgen ska bli bättre. Ju närmare verksamheten forskningen bedrivs desto större möjligheter att resultaten snabbt omsätts i praktiken, säger Boel Andersson Gäre, professor, Region Jönköpings län.

ForskarFredag går av stapeln den sista fredagen i september varje år. Förra året hade evenemangen sammanlagt över 1,2 miljoner besökare. I Sverige firas ForskarFredag 2015 på 27 orter runtom i landet.

ForskarFredag samordnas nationellt av Vetenskap & Allmänhet och genomförs med stöd av AFA Försäkring, Forte, IKEM, Kungl. Vitterhetsakademien, LIF – de forskande läkemedelsföretagen, Naturvetarna, Oskar och Maria Ekmans Donationsfond, Sveriges Ingenjörer, SULF, Teknikföretagen, Wenner-Gren Stiftelserna, Vetenskapsrådet, VINNOVA och Åforsk.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.