Starten för denna fantastiska solbil

Det har varit många timmar i skolan samt garaget , alla har slitit som djur och imorgon är det äntligen dags! Kl 8.00 går starten i Darwin! Teamet är laddade till tusen! Nu väntar den stora utmaningen att ta sig 3021 km på endast solenergi. Med stor envishet och svensk ingenjörskonst har teamet tillverkat en optimerat solbil som de nu kommer korsa Australien med. Teamet får nu förlita sig på sina tekniska lösningar och framförallt på varandra.

Batteriet är fulladdat, bilen är kontrollerad flera gånger och teamet är laddade mentalt! Tänk er en landsväg, en förarmiljö där ni sitter i en kanot, fast samtidigt i en snäll bastu på ca 55 grader och att ni åker från Jönköping till den svenska fjällen. Fast ni åker inte i Sverige utan rakt fram i Australiensiska öknen där ni knappt har ett träd kring vägkanten. Minst 50 mil per racedag! Man behöver inte vara en elitidrottare för att köra vår bil men man måste ha psyke som en!

Jag kommer under racet gång få uppdateringar av teamet. De kommer under vissa racedagar vara begränsade till sin satellittelefon då övrigt nätverk ej finns tillgängligt i den australiensiska öknen. Vi kommer försöka förse er med så mycket uppdateringar som möjligt. Det går  att följa teamet i realtid via World Solar Challenge hemsida: http://www.worldsolarchallenge.org/dashboard/map/

Idag genomfördes den sista besiktningen! Den gick bra! Teamet körde med en medelhastighet på 73.0 km/h runt racingbanan och startar som bil nummer 23 av totalt 39. De startar som bil nr 17 i Challenger klassen ,racingklassen, och kommer ha en dag med omkörningar om det går som planerat! Bromstester och vändtester gick också enligt planerna. GO GO GO Sweden! Som underdogs kommer teamet chockera motståndare från hela världen.

Johanna Svensk
Project Manager

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.