Solbilsteamet har nu tagit sig ca 100 mil och racedag 2 är över

De ligger i fas i racet och nu satsar de på att nå en checkpoint vid Alice Springs. 

Igår under racets första dag körde teamet om några andra team och flyttade sig uppåt i fältet. Sedan blev det tyvärr två stopp. Ett pga att en kabel skakts loss ut elsystemet och ett haveri på hjulupphängningen i slutet utav dag. Hjulupphängningen åtgärdades på rekordfart, 15 min. Service är något som teamet prioriterat i år. Går något sönder ska det gå fort att laga! Under sin första racedag tog de sig ca 45 mil. De avslutade dagen på plats 15 i deras tävlingsklass. 
 
Idag har de kört på och tagit sig totalt 55 mil och befinner sig i Tennant Creek där de kommer spendera natten. De har gått igenom bilen och har som mål imorgon att ta sig till Alice Springs. Solcellerna ger mycket mer energi än vad teamet har trott så imorgon kommer de våga köra på ännu fortare. Idag har det varit lite stark vind på vissa stället men bilar har hanterat det bra trots sin låga vikt. Under dagen har de kört om ett team och är på plats 14. 
 
I toppen är det tajt mellan teamen. Det skiljer 10 min från första till tredjeplacerad solbil i klassen. I år är konkurrensen tuff! Det stoppar inte JU Solar Team som satsar på top 10 placering, vilket inte är omöjligt! 

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.