Ingenjörsstudenter ställer ut projekt för Husqvarna Group

I en helt ny typ av kurs på Tekniska Högskolan har ingenjörsstudenterna på programmet Produktutveckling och design vid Jönköping University mött verkligheten som produktutvecklare. 

På fredag, den 11 December, presenterar de sina resultat av arbetet med att utveckla och förbättra en trimmer åt Husqvarna Group.

Kursen Produktutveckling och har gått på halvfart under hela höstterminen. De 40 studenterna i år 3 har arbetat i team på fem personer med målet att ta fram förslag på nästa generations batteritrimrar.

Kursen har bestått av två uppgifter: att ge trimmern ett ansiktslyft och att utveckla en ny funktion, som t ex ett nytt tillbehör eller en förbättring av en funktion som redan finns. För att få möjlighet att göra research kring bland annat design och funktionsutmaningar har studentgrupperna under hösten haft tillgång till varsin trimmer. Under fyra tillfällen har studenterna också fått redovisa utvecklingsarbetet för Husqvarna Groups styrgrupp.

Målet är att kursen på ett tydligt sätt ska visa vad ett ingenjörsjobb kan innebära – att man kan vara innovativ produktutvecklare, idéskapare, projektledare eller konstruktör. Vår förhoppning är också att kursen, i och med det nära samarbetet med industrin, ska göra studenterna mer anställningsbara. säger Conny Larsson, kursansvarig Tekniska Högskolan, Jönköping University.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.