JIBS Entrepreneurship Challenge – 24 timmar av kreativitet och entreprenörskap

Jönköping International Business School, Jönköping University anordnar för femte året JIBS Entrepreneurship Challenge – en tävling som utmanar studenternas kreativitet, entreprenörskap och samarbetsförmåga. Årets tema är utmaningar i dagligvaruhandeln. I år är prissummorna totalt 175 000 kr.

I tävlingen arbetar studenter från olika fackhögskolor på Jönköping University tillsammans för att lösa ett verkligt uppdrag från ett företag. Företaget är hemligt och avslöjas först när tävlingen börjar. I år har uppgiften och företaget att göra med utmaningar inom dagligvaruhandeln. 26 lag har anmält sig till tävlingen och av dessa har 15 valts ut för att få delta.

Tävlingen börjar på eftermiddagen den 11 april med att alla deltagarna får besöka företaget. På morgonen den 12 april börjar lagen arbeta med uppgiften och har då 24 timmar på sig för att komma fram till en lösning och förbereda en kort presentation för att sälja in den.

Den 13 april presenterar lagen sina lösningar för jurygrupper som består av representanter från Tekniska Högskolan, JIBS, Science Park och näringslivet. De sex bästa lagen får göra om sina presentationer i en stor final inför publik. Prissummorna uppgår i år totalt till 175 000 kr.

Efter finalen håller Tim Nilsson, JIBS-alumn och Managing Director på företaget Glispa sin föreläsning ”From JIBS to a billion”, där han berättar om sin långa internationella karriär och hur han blev mångmiljonär.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.