Jönköping blev inte årets studentstad

Linköping har utsetts till Årets studentstad 2016/2017 av Sveriges förenade studentkårer, SFS. I dag offentliggjordes vinnaren under en presskonferens på plats i Linköping.

Så Jönköping blev inte årets studentstad.

– Med en stark studentröst, tydlig samhällsplanering och ett intresse för utveckling av staden såväl som lärosätet är jag stolt över att få överlämna utmärkelsen till Linköping, säger SFS ordförande Caroline Sundberg. Linköping har kommit en god bit på vägen och vi ser att utmärkelsen kan ge ett stärkt incitament att fortsätta utvecklingen av staden genom en stark samverkan mellan studentkårer, stad och lärosäte.

Studentkårerna vid Linköpings universitet – Consensus, Lintek och StuFF – gläds åt utmärkelsen.
– Vi är oerhört stolta och glada över att Linköping har blivit utsedd till Årets studentstad. Genom att aktivt ta tillvara på studenternas åsikter har Linköpings universitet tillsammans med kommunen, regionen och näringslivet lyckats skapa en studentstad som står ut ur mängden. Linköping har blivit staden i ljus som värnar om alla studenter och studentlivet. Utmärkelsen innebär inte att vi kommer att nöja oss utan vi kommer att fortsätta att arbeta för att förbättra situationen för studenterna.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.