Studenter bjudna på middag och föreläsning av läkemedelsjätte

Det var en representant från läkemedelsföretaget Bayer som gav studenterna råd och information om preventivmedel. Bayer stod även för avgiftsfri mat och dryck till deltagarna. 

– Han pratade särskilt om en spiral, deras produkt som jag förstod det. Han pratade gott om den, säger en kvinna som deltog under seminariet till P4 Jönköping

En av hälsoveckans seminarier
Det var under hälsoveckan på högskolan i Jönköping som man anordnade en rad seminarier för studenterna. Man uppger att just detta seminariet om preventivmedel som särskiljde sig från de övriga. Inbjudan riktade sig till kvinnliga studenter och skulle handla om trender inom preventivmedel och hormoner, rapporterar P4 Jönköping

Ett av världens största
Bayer är ett av världens största läkemedelsföretag där koncernen gjorde en vinst på nästan 60 miljarder kronor före skatt under det gångna året. 

Får inte göra reklam till slutkund
Enligt lag får ett läkemedelsföretag inte göra reklam för läkemedel som är receptbelagda till slutkund, i vilken kategori som preventivmedel hamnar. 

Dementerar
Media var inte välkommen på föreläsningen. Bayer själva menar att de inte gjort något fel och att de hållit sig innanför lagens ramar. 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.