Insparken pågår under tio dagar

På måndag den 22 augusti drar äntligen Insparken igång, ett tio dagar långt evenemang där alla nya studenter får chans att lära känna sina nya klasskompisar och staden Jönköping, under festliga happenings. Precis som förra året toppas Insparken av Insparksfestivalen, som i år gästas av bland andra Hoffmaestro.

Insparken har planerats ända sedan januari i år och nu drar den äntligen igång. Tusentals nya studenter kommer välkomnas av mer än 600 faddrar och arrangörer. Det är minst sagt en jättemaskin som rullar igång och campus, men även Jönköpings gator, kommer fyllas av musik, dans, sång och glada studenter i färgglada overaller skriver Jönköpings studentkår i ett pressmeddelande.

Jag vet inte hur det går till, men år efter år lyckas faddrarna och alla övriga engagerade studenter att överträffa sig själva. Med tanke på den förberedelse jag sett i år, tillsammans med grymma evenemang runt hörnet såsom Insparksfestivalen, kan detta inte bli något annat än en succé, säger Erik Wendel projektledare på Jönköpings Studentkår.

Som om inte detta vore nog förgylls Insparken av Insparksfestivalen. Succén från förra året som drog över 4000 besökare och fick campus att förvandlas till ett jättelikt festivalområde. Till i år har Studentkåren tillsammans med Jönköping University satsat på att göra festivalen ännu grymmare. Studenterna kommer bjudas på musik och underhållning av bland andra Hoffmaestro, Panda da Panda, Silvana Imam och Rebecca och Fiona. Dessutom kommer det finnas ett DJ-område, Lounge Area, Food trucks och massvis med kul tävlingar och överraskningar.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.