Kunskap för alla på Jönköping University

Precis som vanligt väntar ett brett program med många spännande ämnen, bland annat graffitti, ljus och historiskt betydelsefulla invandrare. Först ut är Ulf Johansson som berättar om hur datavetare blev ett ”sexigt” yrke och hur man kan använda dataanalys i till exempel sport och spel.

Jönköping University har ett nära samverkan med det omgivande samhället och de offentliga föreläsningarna är naturlig del i detta samarbete. Många av högskolans forskare vill gärna dela med sig av sina forskningsresultat till personer även utanför den akademiska världen. Med hjälp av de offentliga föreläsningarna förs utbildning och allmänhet närmare varandra, vilket skapar en plats för utbyte och insikt.

– Det är viktigt att forskarsamhället kommunicerar sina resultat i samhället. Men det är också ett sätt för högskolan att slipa ner trösklarna – för det mesta är det inga problem att hänga med i föreläsningarna även om man inte har så stora förkunskaper, säger Carl-Johan Svensson.

Varannan torsdag klockan 18:30 välkomnas allmänheten till Högskolan för lärande och kommunikation för att lyssna till populärvetenskapliga föreläsningar som på olika sätt knyter an till Jönköping Universitys forskning. Föreläsningarna arrangeras tillsammans med Folkuniversitet och är helt gratis att besöka.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.