Klart: Bill Clintons supertävling arrangeras i Jönköping

För första gången tävlar studenter från Jönköping University i år om det ansedda Hultpriset. Syftet är att samla världens smartaste studenter för att lösa världens svåraste problem. På fredag genomförs den första deltävlingen, där JU-studenter pitchar sina idéer för att lösa flyktingkrisen.

Hultpriset är en av världens största studenttävlingar, där studenter från drygt 300 universitet världen över tävlar om att lösa ett världsproblem genom med hjälp av en affärsidé.

I år arrangeras tävlingen för första gången på Jönköping University.

– Det här visar att Jönköping är en snabbväxande stad och att den håller på att bli ännu mer internationell, säger Hana Klofácová, en av tävlingsarrangörerna i Jönköping.

Under torsdag och fredag samlas ett 70-tal studenter uppdelade i lag om 3–4 personer för att utveckla och pitcha sina idéer som ska lösa flyktingkrisen.

En jury bestående av bland andra affärsutvecklare från Science Park kommer utse en vinnare bland de tävlande lagen. Vinnaren går sedan vidare till nästa deltävling, som avgörs i Boston, San Francisco, Shanghai, London eller Dubai.

Tävlingen är döpt efter den svenske entreprenören och miljardären Bertil Hult, men har sin bas i USA. Den förre amerikanske presidenten Bill Clinton är en av frontfigurerna och deltar själv som jurymedlem i det avgörande tävlingsmomenten, som äger rum i New York i september nästa år.

Om något av lagen från Jönköping lyckas ta sig vidare till den globala slutfinalen har det chansen att vinna en miljon dollar i såddkapital.

Planen är nu också att göra tävlingen till ett årligen återkommande inslag på JU.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.