Jönköping bjuder in världseliten till EM

Den 13-16 juli deltog Jönköping University i European Universities Championship 2017 i studentrodd. Tävlingarna anordnades i i Subotica i norra Serbien. Sällskapet från Jönköping bestod av Viola Karlsson, Elsa Andersson, Ebba Mårtensson och Fanny Stävmo. 

I tävlingarna deltog 86 universitet från 20 länder och omkring 500 deltagare. 

– De tävlade mot toppuniversitet från både England och Tyskland, så viktigast var inte resultatet utan chansen att visa upp sig i samband med att vi bjöd in till EM i Jönköping 2019, säger Mats Almlöw, ordförande i Svenska Roddförbundet.

Förutom Jönköping University var representanter från Jönköpings kommun, Destination Jönköping, SAIF och Jönköpings-och Huskvarna roddsällskap på plats i Subotica för att promota EM i Jönköping. 

Jönköpings- och Huskvarna roddklubbar, Jönköping University, Destination Jönköping och SAIF (Sveriges Akademiska Idrottsförbund) är tillsammans ansvariga för EM 2019 som kommer pågå 18-22 september. Det är det största arrangemang inom rodd som Jönköping har haft på Munksjön sedan junior-VM i rodd 1984, berättar Mats Almlöw.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.