Spira blir hans imperium

Staffan Aspegren har, enligt sin nya arbetsgivare en bred erfarenhet som chef och regissör inom framför allt musikdramatik. Han har arbetat i och utanför Sverige under mer än 35 år. Han har gjort flera uppsättningar på bland annat Göteborgsoperan, Norrlandsoperan och Cape Town Opera, varit chef vid Malmö Opera och regisserat musikalelever på Balettakademin och Artisten i Göteborg.

Aspegren är sedan 2012 adjungerad professor vid HSM, Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet. Han har också arbetat på stadsteatrarna i Stockholm och Göteborg, Radioteatern, Moomsteatern, Västerbottenteatern, Östgötateatern och skrivit egna musikaler, bland annat Camera om Ingrid Bergman.

– Staffan har precis den bakgrund vi söker för vår fortsatta satsning. Han har rätt erfarenheter, kunskaper och kontakter men också en stor nyfikenhet på nya projekt och på Jönköpings län, säger Per-Ola Nilsson, verksamhetschef på Smålands Musik & Teater, i pressmeddelandet.

Aspegren kommer att tillträda i oktober, men kommer innan dess regissera Spelman på taket som har premiär på Kulturhuset Spira i mars 2016.

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.