Putte Nelsson laddar för vårens Team Putte-kör i Jönköping

Nu är det snart dags för uppstarten av vårens Team Putte-kör. Det är 3 år sen Putte Nelson startade kören i Jönköping och den har varje termin fyllts på med en massa sångglada människor. Kören är för dig som gillar att sjunga gospel, pop och visa. 

Det är nu klart att Team Putte drar igång sin 7:e termin i Jönköping. Kören startades av Putte Nelsson i februari 2013 och upplägget är enkelt. Man anmäler sig och kommer 10 gånger på en termin som sedan avslutas med konsert i någon av Jönköpings konsertlokaler. Kören har haft konsert både i Pingstkyrkan och på Spira. 
På frågan vad kören har för repertoar svarar Putte:
– Kören sjunger gospel, pop och visa och till avslutningskonserten kryddas allt med några duktiga musiker samt en gästartist. Kören har hittills jobbat med Jessica Folcker, Eric Gadd, Lisa Nilsson, Gladys Del Pilar, Stephen Simmonds och Magnus Bäcklund. 
Putte Nelsson som driver och leder kören har många års erfarenhet gällande musik och körsång. Putte startade som musiker på heltid 1996 och då som pianist och keyboardist till en rad olika artister och körer. Putte har spelat åt många svenska men även några utländska artister såsom Ricky Martin, Mariah Carey och Mary J Blidge. 2006 tog Putte över som en av pianisterna/lagledarna i Så ska det låta (SVT) och blev kvar där under fem år. 2012 stod det klart att Putte med sin kör ifrån Vetlanda vann Körslaget i (TV4) där de hade tufft motstånd av bl. a. Louise Hoffsten och Anders Bagge.
Kören Team Putte finns även i Stockholm med samma koncept och består där av 650 sångare. Där har kören funnits sedan 2006.
Läs mer om kören på hemsidan: www.teamputte.se
Facebook: TEAM PUTTE   
Helen Dungert Gustavsson

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.