Jönköpingsprofil i hård attack mot kungahuset: ‘‘Barnmisshandel’’

Jönköpingsprofilen Fredrik Boltes går till hård attack mot kungahuset. I en debattartikel på Nyheter24 skriver musikern att det är barnmisshandel att födas in i kungafamiljen. 

I går fick Sverige en ny prins. Men alla är inte lika glada över tillskottet i kungafamiljen. 

Jönköpingsprofilen Fredrik Boltes, sångare i bandet Partiet, skriver i en debattartikel på sajten Nyheter24 att födas in i kungafamiljen innebär barnmisshandel. 

‘‘Att födas in i offentligheten, att födas in ett yrke, eller uppdrag; det är barnmisshandel och går emot FN:s barnkonvention’’, skriver Boltes.

Musikern är känd för att skapa känslor kring sina texter. Efter sin kritik mot kungahuset förväntar han sig en hel del kritik.

– Jag har haft alla möjliga [grupper] efter mig, säger Boltes till Jmini. 

– I dag ska jag reta upp en ny grupp helt enkelt. 

Samtidigt säger Boltes att han också förväntar sig en hel del medhåll.

Detta är andra gången på bara ett par dagar som Boltes texter rivit upp starka känslor.

I slutet av februari släppte hans band Partiet en låt som upprörde en hel del HV71-fans.

I låten Som En Karl sjunger Boltes: ”Visa pattarna, du dömmer som en kärring!” skrek vi domaren när han dömde förjävligt HV71 så familjevänligt Stämningen på läktaren var härlig, ärligt!”

Kritiken har stundtals varit hård på sociala medier. Sångaren säger att han bland annat kallats ”fjolla”, ”sopa” och ”pajas”. 

– Nu har jag några hockeyfans efter mig. Det är en del av mitt uppdrag som textförfattare, att provocera och säga saker som inte sagts innan. Det är en del av dealen, säger Boltes.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.