Linnéa Dahl är vinnaren av Ungdomens vårsalong 2016

73 ungdomar lämnade in bidrag till Ungdomens vårsalong 2016.

Ungdomens vårsalong är en jurybedömd konstsalong för ungdomar i åldrarna 15-25 år med anknytning till Jönköpings Län. 73 ungdomar lämnade 217 bidrag för bedömning och efter det har juryn valt ut 43 personer med totalt 75 verk. Flera av tavlorna har hängts upp på Länsmuseet i Jönköping och under torsdagsförmiddagen var några av konstnärerna där och visade upp sina tavlor. En av dessa var vinnaren av vårsalongen, Linnéa Dahl.

Linnéa Dahl är från Jönköping men studerar just nu på Dômen konstskola i Göteborg och hon är glad över att ha vunnit konstföreningens förstapris på 2000 kronor.
– Man blir ännu mer uppmuntrad till att fortsätta att måla och fortsätta utvecklas, säger hon när hon står framför sina tavlor på Länsmuseet i Jönköping.

Hur har du tänkt när du skapade dina tavlor?
– Jag tror temat har blivit lite psykologiskt. Att det finns ett mellanrum mellan hur vi ser världen.

Juryns motivering:
”Linnéa Dahl har på ett tekniskt skickligt sätt framställt spänningen mellan ljus och mörker. Med en begränsad färgpalett skapar hon en tidlös mystik.”

Utöver vinnaren hade juryn också tre hedersomnämnanden och dessa omnämnanden gick till Lisa Hüls, Ivar Mauritz och Martin Dinh.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.