Fotoutställning av Garbis Sarafian:”Protective Wrap”

Anebyfotografen Garbis Sarafian ställer ut sina foton i nedre salen på Aneby Konserthus under temat ”Protective Wrap” den 5-15 maj.

Temat som fritt skulle kunna översättas ”Vårt skyddande skal” handlar om de inre mentala skydd som vi människor sätter upp för att slippa tänka och känna kring existensiella frågor. Garbis som fick Aneby kommuns kulturpris 2012 berättar att han inriktat sig allt mer mot foto som konstform:
– Det här är en instrumentell utställning, jag vill helt enkelt få folk att tänka efter och jag använder den nakna människokroppen som en symbol för vårt äkta innersta jag säger Garbis.

– Jag valde det här temat efter en existensiell kris där jag insåg att jag nog behövde bli mer ärlig mot mig själv. Bilderna visar symboliskt några av våra medvetna och omedvetna inre försvarsmekanismer.

Utställningen är under 5-8 maj en del av Höglandets Konstronda och då kommer även Mats Hoppe från Värnamo att vara gästkonstnär i samma lokal.
– Mats gör datanimerad fotorealistisk 3D-konst som är fantastisk, och jag tycker att vår konst kompletterar varandra bra berättar Garbis.

Garbis fortsätter: – Min utställning består av tre delar. Förutom huvudtemat Protective Wrap kommer jag att presentera ett större antal naturbilder och andra bilder till direktförsäljning samt ett helt nyproducerat bildspel från min period på Cypern 2014-2015. Bildspelet Garbis talar om innehåller bland annat unika bilder från den sedan 1974 helt stängda internationella flygplatsen i Nicosia samt foton från den sk ”Gröna Linjen” (Green Line), den FN-bemannade demilitariserade zon som delar ön.
– Jag vet inte om så många andra fått möjlighet att tillsammans med militärpolis vandra runt och fotografera fritt på Nicosias helt stängda flygplats, säger Garbis.

På frågan om han tror att Anebyborna kommer att besöka utställningen svarar han
– Ja, det tror jag faktiskt. Aneby är ett samhälle där många är intresserade av kultur och olika folkliga evenemang. Höglandets Konstronda är ju också ett känt begrepp. Min utställning kommer att ha något för alla smaker!

Även fotografens två fotoböcker ”Pilgrimsträdgård” och ”Pilgrimsträdgård flyttar in” kommer att finnas till försäljning. Den som vill kan också köpa fika. Något för alla som sagt.

 

fakta

Vernissage äger rum torsdagen den 5 maj kl 16.00

Öppettider
5-8 maj samt 12-15 maj kl 11.00-17.00
Sista ansökningsdag: 2016-04-20

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.