Jönköpingsbandet gör drömmen till verklighet – ny låt ute nu

Jönköpingsbandet Face It består av fyra musiker från Bankeryd. Elvira Lundahl på sång och piano, Felix Hult på gitarr, Oliver Linddahl på trummor och Ludvig Linddahl på bas.

I dag släpper bandet en ny singel på Spotify. Låten heter What If I och handlar om något de flesta förmodligen kan identifiera sig med.

– Låten handlar om att få drömma, att få göra något man själv känner för, säger Elvira Lundahl.

Medlemmarna i Face It berättar att de är influerade av många olika sorters musik. De nämner Coldplay som en viktig gemensam influens, med stort fokus på melodier. Men de betonar samtidigt att de velat hitta sitt eget sound.

– Det finns något att plocka från varje musikstil, säger Oliver Linddahl.

Bandet har spelat ihop i cirka fem år. Förra året gick de till regionsfinal i tävlingen Musik Direkt. När de gör en ny låt börjar det med att Elvira eller Felix kommer på en melodislinga. Sedan bygger de en låt utifrån den. Låttexterna skrivs också antingen av Elvira eller Felix. Bandmedlemmarna är överens om att texterna är viktiga.

– Men vi tycker egentligen mer om att spela än att skriva låtar, säger Felix Hult.

Redan om en dryg månad kommer ytterligare en singel. Bandet har tidigare spelat bland annat på Gullbrannafestivalen, Jönköpingsfesten och Sveriges Radio. Nu hoppas Face It få fler spelningar den närmaste framtiden.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.