Så här blir årets Jönköping Pride

Den 27:e augusti är det dags för Jönköping Pride och nu presenterar arrangörerna av HBTQ-festen delar av programmet.

Pride smygstartar den 26:e augusti då Region Jönköping och Länsstyrelsen tillsammans köpt in fotouställningen ”Vem är hen?” som kommer visas på Spira. Vernissagen kommer vara aktiv mellan 16.00 – 18.00. Den 27:e augusti är det dags för paraden som 2015 lockade över 6000 deltagare.

– Det är en manifestation för alla människors lika rätt till kärlek, vi räknar med fler deltagare i år och uppmanar alla företag, föreningar, organisationer och större grupper att anmäla sig ekipage redan nu! säger Peter Alsén, ordförande för Qom Ut i ett pressmeddelande.

– I år har vi ett stort samarbete med UNF och de kommer ställa upp och hjälpa oss med paraden och festivaldelen i Rådhusparken. Men vi behöver alltid fler eldsjälar och volontärer så det är fritt fram att höra av sig, förklarar Peter.

Efter paraden kommer det vara fullt med aktiviteter till 18.00 i Rådhusparken och en stor scen med ett par artister.

– Vi kände att vi ville knyta ihop säcken med en riktigt kärleksfylld fest i parken och har hittat de rätta akterna, det kommer vara en större akt men även lokala talanger. En upplevelse man inte kommer vilja missa, säger Alexander Morad, projektledare för Jönköping Pride.

Anmälan och information om paraden finns att hitta på Qom Uts officiella hemsida www.qomut.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.