Belta 53 släpper nytt ursinnigt album

För två år sen släpptes Belta 53:s debutalbum ”För mej själv”, en mix av punk, rock och några stänk olika musikstilar till. Nu kommer uppföljaren, ”Ingen vinner”.

Enligt bandet är det nya albumet ”tuffare, råare och med högre tempo än förra gången, och ibland med rent ursinne.

Ett exempel på det är öppningslåten ”Sticker dej i ögonen”, ett slag mot nyrasismen, men där finns också låtar om självskadebeteende, osynliggörande, livet med ett tjejgäng, och sökandet efter en egen identitet”.

– Många av låtarna på skivan är på ett eller annat sätt självbiografiska men jag har nödvändigtvis inte upplevt allt själv, säger Jojo Wadensten, sångare, basist och gruppens låtskrivare i ett pressmeddelande.

– Jag lämnar det gärna öppet åt lyssnaren att göra sin egen tolkning. Vissa låtar har jag medvetet skrivit med kanske tre olika möjliga tolkningar. Känner du dig träffad kan det mycket väl vara så att låten handlar om dej eller så är det inte så. Jag tänker inte tala om vilket. Ingen i hela världen utom jag själv kommer någonsin veta exakt vad och vem ‘Skjut mej i huvet’ handlar om, säger hon vidare.

”Ingen vinner” släpps den 17 september 2016 med stor releasefest i Belta 53:s kombinerade rep- och festlokal i Haurida. Den finns också på CD, iTunes, Spotify, och i ett antal andra distributionskanaler till.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.