Jönköpings läns museum populärare än någonsin

Under perioden juni till augusti kom det 18 procent fler besökare än samma period förra året. Därefter har ökningen nått ännu högre höjder; i september steg besökssiffrorna med 45 procent.

 –De ökande besökssiffrorna är ett konkret tecken på uppskattning – vilket både gläder och inspirerar oss medarbetare, säger Sergei Muchin, museichef. Det positiva mottagandet sporrar oss att utveckla utbudet ännu mer. Det är en spännande utmaning att arbeta med teman och ämnen som skapar angelägenhet.

Sommarutställningar lockade

I år var det två sommarutställningar som lockade; samtidskonstnären Max Books stora konstverk och Länssalong 2016 med konst av länets ”egna” konstnärer. Dessutom tog många turister sig till Jönköping för att se utställningarna om John Bauer med hans sagolika målningar.

Dessutom har museets pysselverkstad varit ett populärt inslag bland de yngre.

– Där har det varit fullt av besökare, likaså i Sagogarderoben, säger Frida Stenmark, museivärd.

– Men just nu har vi högtryck i vår bokstavsutställning ABC bokstavlek.

De mer allvarliga utställningarna An ordinary boy, som handlar om könskorrigering, och Face the Facts, där unga i fängelse berättar, riktar sig främst till unga vuxna. I anslutning till dem har museet anställt en pedagog som förstärker besökarnas upplevelser. Face the Facts utsågs till Årets pedagogiska projekt 2015.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.