Peter Pan möter Karl-Oskar och Kristina i magisk musiksaga

Pjäsen ”Genom tid och rum – en saga om Sverige” är en blandning av olika sagor där Peter Pan och hans småsyskon ska hjälpa Karl-Oskar och Kristina hem till Sverige. De färdas över havet i Kapten Kroks båt och får upptäcka att Sverige har förändrats mycket sedan de åkte.

En del i Värnamo Folkhögskolas 140-årsjubileum

”Genom tid och rum” hade premiär på Cupolen i Värnamo i våras, som en del i Värnamo Folkhögskolas 140-årsjubileum. I höst spelas pjäsen på Spira i Jönköping. På scenen står tretton elever från folkhögskolans omsorgslinje, etableringskursen för nyanlända och från fritidsledarutbildningen.

– Detta är inte bara en fin föreställning, det är också ett fantastiskt integrationsprojekt som gett elever från olika utbildningar möjlighet att lära känna varandra. Det känns jätteroligt, det gick ju så bra i våras, säger Marie Albertsson, dramalärare på Värnamo Folkhögskola.

En föreställning för alla

Under onsdagen var teaterensemblen på plats på Kulturhuset Spira för att repa inför den kommande premiären den 9 november. Gänget var överens om att föreställningen vänder sig till ung som gammal.

– Det är lite nervöst inför premiären, men vi kan det här, säger Jens Lövin, som spelar kapten Krok. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.