Gitarrduo i världsklass spelar på Jazzklubben

En ny spännande gitarrduo gästar Jönköpings Jazzklubb den 1 december på Spira.

Ulf Wakenius är en av världens främste gitarrister som nu bildar duo med sonen Eric, som också utvecklats till en mästare på instrumentet. De båda möts i ett program som de kallar Momento Magico. Det är en musikalisk resa från jazz till världsmusik med hållplatser i Mellanöstern, Afrika och Asien.

Turnerat över hela världen
Eric Wakenius är en av våra kommande stora gitarrister med rötter inom rockmusiken. Han har fått sin gitarrutbildning i Los Angeles. De senaste fem åren har far och son turnerat världen över som duo. Och nu står Jönköping på tur.

Ulf Wakenius debuterade på 1970-talet och hörde först tala om sig i gruppen Hawk On Flight som han var med och bildade. På 1980-talet spelade han med Peter Almqvist i Guitars Unlimited som bland annat medverkade vid Eurovision Song Contest 1985 med en publik på 600 miljoner tv-tittare.

Ulf Wakenius blev 1997 medlem i den legendariske pianisten Oscar Petersons kvartett, vilket ledde till turnéer och konserter vid de allra mest prestigefyllda jazzscenerna i världen.

Drar jättepublik i Asien
På senare år har han samarbetat med bl.a. koreanska sångerskan You Sun Nah. När de uppträder i Sydkorea drar de en publik på över 10 000. I Jönköping förväntas far och son Wakenius dra en något mindre publik när de gästar Spiras Caféscen torsdag den 1 december.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.