Ny mystisk likutställning intar Jönköping

En ny mystisk utställning med döda kroppar ska nu arrangeras på Kulturhuset i Jönköping. Affischeringen är snarlik den till utställningen “Real human bodies”, som stoppades tidigare i år.

Det var i september som den kontroversiella utställningen ”Real human bodies” orsakade rabalder på flera håll i landet. Den tyska arrangören var då svår att få tag på och väckte frågor med bland annat uteblivna betalningar.

I Jönköping skulle utställningen ha ägt rum på Racketcentrum, men stoppades med kort varsel. Nu planeras en snarlik utställning i Kulturhuset på Tändsticksområdet i helgen.

– Det är en anatomisk utställning och de hyr lokaler av oss. Vi ligger inte på något sätt som arrangörer för det här, säger Johan Jonsson, som är administrativ samordnare på Kulturhuset.

Samma utställning har även annonserats i Borås. Enligt arrangören Natali Jackson Scholl finns det ingen koppling till “Real human bodies”. Hon är däremot medveten om likheterna i affischerna.

– Affischeringen var redan körd när vi såg vad de hade gjort tidigare, det hade kostat för mycket att göra om. Men vi vet inte vilka de är eller vad de gör, sade hon till Borås Tidning förra veckan.

Jmini har sökt arrangören utan resultat.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.