Uppropet: ”Låt allsången vara kvar”

Gränna och Visingsös socialdemokratiska förening uppmanar Jönköpings kommun, Destination Jönköping och Region Jönköpings län att tillsammans med Fest i Grevskapet diskutera hur de tillsammans kan arbeta för att Allsången i Gränna hamn får vara kvar.

– Detta är en viktig sommaraktivitet för Jönköpings kommun och hela vårt län, säger Maria Hörnsten styrelseledamot i Gränna/Visingsö S-förening och 2:e vice ordförande i nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet i Region Jönköpings län.

Häromdagen kom beskedet att Allsången i Gränna hamn läggs ner efter tio år. Detta har beskedet har mötts med oro från Gränna/Visingsö S-förening, och på gårdagens styrelsemöte beslutade man sig att uppmana Jönköpings kommun, Destination Jönköping och Region Jönköpings län tillsammans med Fest i Grevskapet att diskutera förutsättningarna för att bevara den här sommaraktiviteten.

– Allsången i Gränna hamn har etablerat sig som en välkänd sommaraktivitet i hela länet, och även i stora delar Sverige. Det här är en viktig del i att göra Gränna till en sommarstad och bidrar till att Gränna besöks av ett stort antal turister från hela landet, säger Maria Hörnsten styrelseledamot i Gränna/Visingsö S-förening och 2:e vice ordförande i nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet i Region Jönköpings län.

– Fest i Grevskapet med ordförande Hasse Lugn har gjort ett fantastiskt arbete och föreningen arbetar på ideell basis med att få till allsången, säger Maria Hörnsten.

Gränna och Visingsö S-förening

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.