En skruvad föreställning om fjortisen Törnrosa

Den 24 mars till den 30 april kommer Vulkanteatern att ge sig ut på turné med den nyskrivna föreställningen TörnRåz@ av Adam Gardelin.

För regin står Villmar Björkman, grundare av Småstickorna och med många års erfarenhet av teater både som skådespelare och regissör.

– Det är den kända Törnrosasagan fast i en lite modernare version, där Törnrosa blir en riktig fjortis, förklarar Villmer Björkman.

Förbannelse, tonårsrevolt och den sanna kärlekens kyss

Föreställningen utspelar sig i det uppskruvade sagolandet Ardun. Där lägger Kung Roys onda syster Morga en förbannelse över landets nyfödda tronarvinge Törnrosa; hon ska falla ner död innan sin 14:e födelsedag. 13,9 år senare närmar sig den ödesdigra dagen och det enda som kan rädda den tonårsrevolterande, intet ont anande TörnRåz@ verkar vara den sanna kärlekens kyss.

En fartfylld musikteater för hela familjen

Målgruppen för föreställningen är 6-12-åringar men regissören är övertygad om att även vuxna kommer att underhållas av den fartfyllda musikteatern.

– Förhoppningen är att det kommer mycket folk. Det är faktiskt en rätt rolig pjäs. Man ska inte bara skicka dit barnen utan de vuxna kan också uppskatta den.

Sångerna i pjäsen är tonsatta av den lokale musikern Tomas Gydingsgård.

Åker till publiken

Vårens teaterturné startar med premiären den 24 mars klockan 18.00 på Kulturvinden i Kulturhuset i Jönköping. Därefter blir det en flertal föreställningar, främst i kommunen men också i bland annat Växjö och Borås.

– Vi åker runt för att nå ut till så många som möjligt. Vi åker till publiken istället för att de ska komma till oss.

Jönköpingsborna – ett teaterfolk

Villmer Björkman tycker att Jönköpingsborna är bra på att ta sig tid för teater.

– Där har ju länsteatern gjort ett jättearbete en gång i tiden, under Bernt Lindqvists ledning. Han skapade ett stort intresse för teatern.

– Vulkanteaterns sommarfarser i Folkets park i Huskvarna brukar vara rätt välbesökta. Jag hoppas att den publiken tar med sig sina barn och barnbarn och kommer och ser den här föreställningen, säger Björkman avslutningsvis.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.