Temamässa med Michael Jackson i Sofiakyrkan

En unik kombination där nattvard möter the king of pop.

Lördag den 3 oktober är det dags igen. Klockan 20.00 slår Sofiakyrkan upp portarna och bjuder in till en kväll där musik, färgsprakande show, insamling och traditionell mässa möts i en unik kombination.

– Det här är en traditionell mässa som följer det klassiska upplägget med nattvard och kyrie, skillnaden är att det dessutom är en färgsprakande show där Michel Jacksons låtar tolkas och där syftet är att samla in pengar till världens barn, berättar Edward Eklöf, kantor i Gräshagkyrkan och som står bakom mässan.

Svenska kyrkan är en del av Världens Barn som nationellt har en stor insamling samma helg. Syftet med den här Michael Jackson mässan är att samla in så mycket pengar som möjligt till förmån för Världens Barn – samtidigt som besökarna bjuds på en unik upplevelse.

Att det är just Michael Jacksons låtar som står för musiken är långt från en slump.

– När man läser Michael Jackson låttexter inser man verkligen hans budskap, berättar Edward. Mycket av hans texter handlar om att älska sin nästa och vikten av att hjälpa varandra. Heal the world är ett utmärkt exempel som också är namnet på den här kvällen, fortsätter han.

Det är inte första gången Michael Jacksons låtar tolkas i samband med en mässa. 2011 hölls en liknande kväll och då var kyrkan fullsatt med närmre 1000 besökare, Edward hoppas på en lika stor succé även i år.

– Det här är ett unikt koncept att, inte bara förena människor på, utan också ett sätt att förena en traditionell kyrklig mässa med popmusik. Det ska kännas som en rockkonsert där nattvard möter the king of pop.

Medverkande under kvällen är barnkören Nova och Gräshagens kyrkokör som ackompanjeras av Jönköpingsbandet Moche Bobo. Dansare är Maria Ljung och Jennifer Färgesten.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.