Nya kyrkoherden välkomnas i Gränna Visingsö pastorat

På söndag den 6 december hälsas den nya kyrkoherden Håkan Englund välkommen till Gränna-Visingsö pastorat med en festlig mässa

På söndag blir det festmässa i Gränna kyrka kl 11:00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att mottaga Håkan Englund som kyrkoherde i Gränna Visingsö pastorat. Fredrik Modéus leder mottagandet och celebrerar mässan, medan Håkan Englund predikar. Det blir också sång av kyrkokören. Efter gudstjänsten blir det mingel i kyrkan, därefter serveras det lunch för inbjudna gäster i församlingshemmet.

– En vision är att kyrkan ska ha en naturlig plats mitt i människors vardag så som den rent fysiskt har sin centrala placering i staden. Som centrum för kyrkans verksamhet vill jag fira en gudstjänst som berör och som på så sätt blir angelägen för den vardag vi lever i, säger Håkan Englund i ett pressmeddelande.

Håkan Englund tillträdde som kyrkoherde i Gränna Visingsö pastorat den 1 november. Dessförinnan var han komminister i Döderhults församling i tio år. Han har tidigare varit pastor i Metodistkyrkan. Håkan Englund prästvigdes i Metodistkyrkan 1986.

– Att få ta emot en ny kyrkoherde är en viktig händelse i församlingarnas liv. Då vill vi från stiftets sida och jag som biskop göra vad vi kan för att denna dag ska bli en god början på kyrkoherdens och församlingarnas samliv och gemenskapen mellan församling och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.