Festmässa med biskopen firar in nytt pastorat

På trettondedagen den 6 januari firar biskop Fredrik Modéus festmässa med församlingarna i det nybildade Gislaveds pastorat.

Vid årsskiftet läggs fem församlingar och pastorat samman till ett nytt, gemensamt – Gislaveds pastorat. De fem tidigare församlingarna och pastoraten är: Anderstorp, Burseryd, Gislaved, Villstad och Västbo-S:t Sigfrid. 2018 införlivas ytterligare en församling i Gislaveds pastorat, Norra Hestra, som idag tillhör Skara stift. Men redan från och med 1 januari 2016 ingår medarbetarna i Norra Hestra församling i personalgemenskapen i Gislaveds pastorat.

Kyrkoherde i det nya pastoratet blir Anders Hullfors, som tidigare varit kyrkoherde i Villstads församling som nu alltså är en del av det nya, större pastoratet. Kyrkoherden, medarbetare och förtroendevalda i det nya pastoratet kommer att hälsas välkomna av biskopen i gudstjänsten på trettondedagen. Medverkar gör även pastoratets körer.

Festmässan hålls i Södra Hestra kyrka på trettondedag jul den 6 januari klockan 18:00.

– Efter två års förberedelser har vi nu blivit ett pastorat och det ska bli stimulerande och roligt att få arbeta tillsammans i det nya. Men även om organisationen är ny är det i den lokala församlingen som det viktiga arbetet med gudstjänst, undervisning, diakoni och mission utförs. Församlingslivet fortsätter som tidigare, säger kyrkoherde Anders Hullfors.

Om sammanläggningen
Växjö stift beslutade i december 2012 om sammanläggningen. Det handlar först och främst om att göra administrationen ännu bättre och effektivare än idag. Det ska ge kraft att satsa pengar och resurser på det viktiga församlingslivet och ge bättre möjligheter att hjälpas åt på olika sätt.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.