Österns Assyriska Kyrka kände sig hotade på julafton

Assyrierna i Österns Assyriska Kyrka vågade inte hålla gudstjänst på julaftons kväll, då man var rädda för hot, det säger kyrkans diakon.
– Vi fick ändra mässan till eftermiddagen och ha personer som höll utsikt runt kyrkan, fortsätter diakonen. Man vill säga med detta säga att politikerna måste öppna sina ögon för att se de svarta molnen som kan komma in i landet.

Juldagens mässa som ska vara en glädjens högtid i församlingen, var det många som hade en tom blick av saknad efter sina nära och kära, även en tår rullade ner för kinden på flera av församlingen medlemmar.
Många i församlingen har mist sina nära i krigens spår eller så är de bortförda av muslimska terroristgrupper. 

Assyrierna som är ett kristet världsfolk bor tack vara att man flytt för många år sedan till olika länder i världen.

Diakonen säger att flyktingströmmen som kommit nu är ett sätt för de muslimska folket att blanda sig med övriga medborgarna och för att ta över med sin religion.
– Vi har demonstrerat, vi har försökt att få politikerna att förstå och att påverka politikerna, för det är det enda sättet vi kan påverkar.

En av församlingsbröderna säger vid intervjun att ska deras familjeanhöriga kunna komma hit måste man betala en stor summa i bland annat skatt.

Det finns ett uttryck inom assyriska: 
Om man tänker man har en vit skjorta, finns det en liten svart fläck så ser man endast den svarta fläcken och man glömmer den vita. Man ser det dåliga och glömmer det bra.

Alla assyrier vill leva i fred, göra rätt för sig och har samma helgfiranden som övriga i Sverige och vill att man ska kunna leva tillsammans i fred med vad det innebär.
Man måste bygga broar mellan assyrier, muslimer och Sveriges invånare.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.