Andrew Peterson tillbaka till Sverige

Den populäre singer-songwritern Andrew Peterson gör Sverigeturné med tio spelningar. Den 11 mars kommer han till Allianskyrkan i Jönköping.

I vår kommer den amerikanske singer/songwritern Andrew Peterson tillbaka till Sverige. Med sig har han Greg LaFollette som ackompanjerar Andrew vid konserterna. Under Sverigeturnén kommer Andrew Peterson framföra sånger från såväl från hans senaste skiva The Burning Edge of Dawn (2015) som från hans tidigare nio skivor sedan debuten år 2000.

Andrew Peterson beskrivs av många som en av de mest tänkvärda låtskrivarna vi har i dag. Med personliga, innerliga texter kommer han nära den som lyssnar och delar tankar om livet, vardagen, kärleken och sin grundläggande tro och på ett sätt som berör. Han är en berättare av rang och har en förmåga att fånga lyssnaren och ge en känsla av att historierna som han delar mycket väl kunde vara ens egna.

– Det kommer bli en fantastisk kväll, intimt, nära, enkelt och på riktigt, säger Samuel Åhl från Erikshjälpen som är turnéansvarig.

Till turnén har Andrew också bjudit in de svenska artistern Agnes Grahn och Jonas Sandwall som var för sig kommer gästspela på de flesta av konserterna.

Andrew Peterson har kommit att bygga en allt större publik hemma i USA, där han bland annat turnerat med Steven Curtis Chapman vid flera tillfällen de senaste åren. Under sina besök i Sverige har Andrew byggt upp en stor och trogen publik även här. Andrews familj har sina rötter i

Kalmartrakten och han har återkommit till Sverige ett tiotal gånger sedan 2004, då han för första gången mötte sin svenska publik.

Turnén sker i samarbete med Erikshjälpen. Att ge fler barn trygga hem är en viktig del i Erikshjälpens arbete. Konsertbesökarna kommer på olika sätt få möjlighet att bidra till ökad trygghet och bättre framtidsmöjligheter för romska barn som växer upp i Rumänien.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.