Busschaufför misshandlade asylsökande

Mannen från Syrien ska ha stått och väntat på bussen tidigt på morgonen som skulle ta honom till Borgholm. När bussen stannade för att plocka upp honom hade dörren stängts igen framför näsan på honom.

– Jag hade viktiga ärenden inne i Borgholm och behövde verkligen med den bussen. Jag ringde en vän på asylförläggningen som var snäll nog att köra mig till Böda, där jag kunde kliva på samma buss, säger den syriska mannen till Barometern.

Detta var inte första gången busschauffören hade nekat flyktingar att gå på bussen och därför tänkte den syriska mannen att han skulle ta en bild på honom.

Mannen kommer till slut på bussen i Böda men när bussen sedan stannar för planerat stopp i Löttorp går busschauffören bak till den syriska mannen och vill ha bilden som han har tagit på honom. Man kan här se på filmen hur busschauffören blir argare och argare och börjar slå den syriska mannen hårt i bakhuvudet för att sedan knäa och sparka honom. Man hör också chauffören fälla rasistiska kommentarer som ”Jag hatar era jävla svin”.

– Jag har aldrig i hela mitt liv blivit slagen tidigare. Jag trodde jag skulle vara säker här i Sverige, jag trodde aldrig man skulle kunna bli misshandlad av en busschaufför.

Mannen som blev slagen fick efter händelsen uppsöka sjukhus för att plåstras om och röntgas, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det man ser på filmen är självklart ett helt oacceptabelt beteende. Vi har en egen intern utredning och kommer att bistå polisen för att det här ska gå smidigt. Vi ska titta på om vi har egna filmer från bussen som vi kan lämna ut. Vi tog omedelbart chauffören ur tjänst. Detta är så långt ifrån våra värderingar som vi kan komma, säger Erik Steijer på Nobinas pressjour.

Busschauffören har varit i kontakt med sina chefer och har även polisanmält sig själv.

För några år sedan hade KLT en slogan på sina fordon som löd:
”Sveriges trevligaste busschaufförer”

Se videon: VARNING FÖR STARKA BILDER. Barometern

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.