Fågelås Julmarknad på Almnäs är något alldeles extra

Vem är du?

– Jag heter Nicolas Berglund och bor 1 mil söder om Hjo. 

Vad händer här i helgen?

– Vi är några goda vänner, Fågelås Julmarknadsförening, som driver en julmarknad tillsammans. Det är alltid helgen i 2:a advent. 

– Tanken är att vi ska ge möjlighet för företagare, hantverkare och ungdomar här i trakten att sälja sina varor och ge människor här i bygden tillfälle att träffas under sunda och trevliga former.

Vad är det som är så speciellt med er julmarknad?

– För det första så har vi väldigt trevligt tillsammans. Vi håller på i tre veckor och dekorerar julmarknaden. Då klär vi insidan av en lada med granris. Vi klär väggar, stolpar osv. Det går åt en mindre grandunge varje år att göra detta. Sen dekorerar vi med glitter, kulor etc. Vi placerar ut ca 200 halmbalar som folk sen sitter på. Här kan man sitta ner under mysiga former och prata med varandra

– Vi serverar glögg och våfflor. Vi har ett speciellt recept på våfflor (Gunillas berömda våfflor).

– Det kommer 30 utställare från bygden. Det är alla möjliga sorters hantverk bl a smide, kransar och riktigt fin keramik. Här säljs livsmedel av olika slag. Jaktlaget på Almenäs säljer rökt kött. Någon säljer råsaft av körsbär, en väldigt god saft. Skolklasser säljer godis. Ost från Almenäs som är en stor ekologisk gård. En grabb odlar potatis själv som han säljer. 

– Gymnastikföreningens damer bakar inför helgen , alltifrån saffransbullar till smaskiga kakor och bröd. Vi säljer alltid slut.

– Vi har också ett Luciatåg där många är involverade.

Nicolas avslutar med att säga:

– Har vi fått igång någon ungdom till att bli entreprenör så har vi lyckats

Facebook: Julmarknaden i Fågelås

https://www.facebook.com/JulmarknadeniFagelas/

Helen Dungert Gustavsson

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.