Mycket hala vägar i länet- lastbil på tvären över E4

På sina håll har det fallit upp emot tio centimeter nysnö under natten vilket gör morgonens vägförhållanden svårmanövrerade. Det fick en lastbilschaufför erfara under den tidiga måndagsmorgonen. 

Lastbilen stod över mitträcket på E4 mellan Jönköping och Gränna. Lastbilen blockerade körfält i båda riktningarna. Strax innan klockan 07 meddelades det att lastbilen var bärgad från platsen. Polisen uppger att det var mycket halt på platsen för olyckan. 

Fortsatt snöfall
Snöfallet ser ut att fortsätta över länet under förmiddagstimmarna. Det finns för närvarande ingen avring från SMHI utfärdad för Jönköpings län. Kör försiktigt i morgontrafiken och ha god tid på dig och var extra noga med att hålla avstånden mellan fordon. 

Tvungna att tömma bränsle
Räddningsarbetet tog ungefär två timmar för att få lastbilen bärgad. En orsak till detta var att man var tvungen att tömma lastbilens bränsletankar som befarades kunnat börja läcka. Trafiken ska ha kunnat passera i en fil i vardera riktning under räddningsarbetet. Inga personskador finns rapporterade in samband med olyckan. 

RELATERAT: SMHI varnar för kraftig snöfall

Uppdatering 07:17

Två lastbilar har vid några minuter efter 07 kolliderat på riksväg 40 vid avfart 185 i höjd med Bottnaryd. Trafikläget är ännu inte känt. Inga personskador i samband med olyckan.

Vid klockan 07 inträffade en trafikolycka i Anderstorp mellan två personbilar. Olyckan ska ha inträffat i korsningen Paradisvägen – Hantverkargatan ner mot Gläntan. Trafik- och skadeläget är ännu inte känt i denna trafikolycka. 4 personer var inblandade i denna olycka. Ingen person kom till skada. 

Uppdatering 07:49

En lastbil har kolliderat med en personbil vid ca 07:40. Tre personer uppges vara drabbade och alla har tagit sig ut ur fordonen. Olyckan ska ha inträffat på Lovsjövägen strax söder om Barnarp. Trafik- och skadeläget är för närvarande okänt. 

En linjebuss har kört av vägen Bodafors-N Sandsjö i Nässjö kommun. En linjebuss har kört av vägen. Bussen står på alla fyra hjulen på ett fält. Chaufför och 5 passagerare i bussen. Chauffören skadad och ambulans är på plats just nu. Okänt skadeläge i övrigt.

Uppdatering 07:55

En personbil har vid ca 07:50 kört in i mitträcket på E4 i höjd med Hyltena. Ingen personskada. Ena filen blockerad till bärgning är klar.

Uppdatering 08:02

En personbilar har kört av vägen och hamnat på taket. Detta inträffade på riksväg 27, Gislaved strax innan länsgränsen vid Illerås. Olyckan inträffade vid 07:55. Ingen person skadades. 

Uppdatering 08:07

Enligt nyligen inkomna uppgifter från SOS är flera fordon inblandade i en trafikolycka på vägen mellan Solberga och Nässjö, 2 kilometer norr om Hunseberg. Trafik- och skadeläget är okänt. 

Jmini rapporterar löpande om trafikläget på länets vägar.

Information från Jönköpings kommun
Jönköpings kommun skriver följande på sin Facebooksida:
Vinter ger sig inte och det har fallit mycket snö. Tekniska kontoret hälsar att samtliga utförare är ute med alla fordon. Gator, vägar och gångbanor sköts i en speciell prioriteringsordning. 
Mer info från kommunen här.

Uppdatering 09:30

En personbil har får några minuter sedan kört av E4 i norrgående fil i höjd med Vaggeryd. Trafik- och skadeläget är för närvarande okänt. 

Uppdatering 11:17

En bil har kört i diket på väg 837 vid Tenhult. Trafik- och sadeläget är oklart. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.