Jönköpings kvinnliga förebilder möts!

600 kvinnor i Jönköping möts för att fira kvinnliga förebilder.

Inför Internationella kvinnodagen möts 600 kvinnor med mingel, mat, underhållning av Teaterstickorna, debattörer, moderator, sponsorer, nätverk och en massa förebilder! I syfte att både fira och diskutera kvinnliga förebilder.

Klara debattörer – *Annika Winsth – Nordea, Charlotta Melander – Högskolan i Jönköping, Anna Bansell – Styrelseakademin, Emmi Henriksson – Teaterstickorna. Moderator för kvällen är Anna Mårtensson – Zonta International Jönköping II samt flertalet experter i publiken.

Bakgrunden till evenemanget

I början av mars under flertalet år har jag suttit och tänkt: Om några dagar är det 8 mars och Internationella kvinnodagen – vad händer då och varför firar vi det? Ingenting händer och ingen vet varför vi har en specifik dag för detta säger Caisa Björndal i ett pressmeddelande. ?

– Enligt wikipedia kan man läsa att ända sedan början av 1900 talet då man arbetade med att få kvinnlig rösträtt, vilket vi fick 1921, har kampen fortskridit. Vi är en del av arbetslivet, vi har slängt våra bhar och tagit på dem igen och sedan 1978 finns 8 mars med som internationell kvinnodag på FN:s lista över högtidsdagar.

– Det är både en dag att fira och uppmärksamma ojämnlikheter.??Nu är vi inne i en period där vi inte behöver slåss längre – vi behöver lyfta fram goda exempel. Frågan är om det är just kvinnliga förebilder? Vi vill lyfta fram och diskutera nuläget berättar Caisa Björndal vidare.

Oktober 2012 tog jag tag i det utifrån Jönköping Zontaklubb, där jag då var vice precident, nu precident, i föreningen. Från diskussion till handling.

Båda Zontaklubbarna, Jönköping I och II arbetade fram ett koncept som funkade bra och vi ville redan från början att fler skulle vara med. 2013 den 7 mars diskuterade vi säkerheten i Jönköping. Vi tog steget där vi stod och arbetar nu i nästa steg med ännu större engagemang. Arrangörer för 6 mars:?Zonta International Jönköping I och II?, Henrietta, Soroptimisterna, Styrelseakademien, Ladies Circle

– Överskottet från kvällens arrangemang går till Teaterstickorna – de arbetar med unga kvinnor och stärker deras självkänsla med hjälp av teaterns magi. Huvudsponsor Nordea tillsammans med Jönköpings Energi, Högskolan i Jönköping, Jönköpings kommun och flertalet ytterligare sponsorer säger Caisa Björndal.

*Annika Winsth är chefekonom på Nordea Sverige sedan december 2008. Annika har haft flera olika tjänster på Nordea, bland annat som chefanalytiker. Dessförinnan har hon ett förflutet från finansdepartementet. Annika deltar aktivt i den ekonomiskpolitiska debatten och sitter i styrelsen för Institutet för Framtidsstudier.

Spira den 6 mars kl 18 – 21.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.