Dansbandsgalan 2014 på Elmia i Jönköping

Aldrig förr har ett så starkt gäng bjudit upp till dans. Fredagen den 14 februari – på Alla Hjärtans dag – spelar Sveriges bästa dansband genom tiderna tillsammans på Dansbandsgalan 2014 på Elmia i Jönköping: Streaplers, Flamingokvintetten, Matz Bladhs, Blender, Ingmar Nordströms och Barbados MED Magnus Carlsson!  

– Det blir en riktig nostalgikväll med de gamla kära dansbanden, ett unikt tillfälle som aldrig kommer igen. En riktig drömkväll för alla som gillar dansband, säger Johan Liljeblad, arrangör av dansbandsgalan 2014.

Till drömkvällen har han till och med lyckats få till en alldeles speciell återförening – Magnus Carlsson gör comeback för kvällen och står på scen med Barbados! Det har inte hänt sedan 2002, när han lämnade dansbandssvängen och blev den fjärde medlemmen i discotrion Alcazar.

Sex band avlöser varandra på två olika scener med ljuvliga toner för alla danslystna. Conferencier under kvällen, den som presenterar banden, är ingen mindre än Thorleif Torstensson, det legendariska dansbandet Thorleifs sångare och grundare, som även han kommer att bjuda på ett eget framträdande och sjunga några av bandets klassiska låtar, som det säkert gråts en och annan glädjetår åt att få höra igen.

– Det är en fantastisk samling band och en unik spelning. Och det är en ära för mig att få vara med, både som artist och conferencier. Sedan är ju det här också ett gäng goda kamrater som man har kamperat ihop med många gånger. De tillhör familjen, liksom, säger Thorleif Torstensson.

Men spelat alla dessa band tillsammans på ett och samma ställe samma kväll, det har aldrig hänt.

– Jag tycker det är jäkligt skojigt att en ungdom som Johan tar ett sådant här initiativ, helt fantastiskt. Jag hoppas att det kommer både unga och gamla så att det blir som en lördagskväll på 70-talet i folkparken, säger Dennis Janebrink, sångare i Flamingokvintetteten, bandet som bildades och har hållit i gång sedan 1960.

Och lita på att det är riggat för en rejäl dans- och folkfest i Jönköping! Det är en ytterst dansbandsrutinerad ”ungdom” som är i farten. Johan Liljeblad har växt upp med dansbandsmusik, är själv en flitig dansare, ordnar danskurser, är domare i danstävlingar och har tidigare ordnat flera dansgalor i Idrottshuset i Jönköping. Nu slår han på stort och tar ut svängarna till tidernas dansafton.

Nedräkningen kan börja till den historiska danskvällen.

– Det kommer att bli helt fantastiskt, säger Johan Liljeblad.

Kanske en och annan också passar på när det är Alla Hjärtans dag och tingar vigselförrättaren Thorleif Torstensson för framtiden. För han är faktiskt det också sedan flera år.

– Jo, det stämmer, det är jag. Kan man sammanföra folk så är det ju bra att kunna viga dem också, säger Thorleif Torstensson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.