HV71 damer: ”Förlust finns inte”

HOCKEY. Fyra matcher. 57 gjorda mål. Två insläppta. Det talar sitt tydliga språk. 

HV71´s damlag har öppnat säsongen på ett fantastiskt sätt, och är efter fyra omgångar obesegrade. Nu väntar toppmötet som redan nu kan komma att avgöra serien. Trots många matcher kvar.

Väntad succéstart för damerna

HV71 var nära förra året, men räckte inte hela vägen då man i kvalspelet till Riksserien (damernas högsta liga) förlorade samtliga tre matcher vilket innebar ännu en säsong i Division 1 Syd. Nu, fyra matcher in i serien, konstaterar vi att HV71 återigen är på väg mot kvalspel till Riksserien då i skrivandets stund vunnit samtliga fyra matcher och leder tabellen med full pott. 57 gjorda mål och bara två insläppta, ja det talar sitt tydliga språk. En av dem som ska leda laget tillbaka till Riksserien är backen Sara Jakobsson som hittills noterats för fyra poäng.

– Fyra segrar är precis vad vi ville ha efter fyra spelade matcher. Det svåra är att hålla uppe vårt tempo mot de sämre lagen då skillnaden mellan dem och topplagen är gigantisk. Men vi har tuggat på bra och spelar som ett lag även när det är lätt att vilja avgöra själv, säger Sara till Jmini.se

Toppmöte väntar

HV71 Dam är laget att slå i år. Även om Göteborg kan komma att utmana. HV leder just nu tabellen, med samma poäng som Göteborg, men med en match mindre spelad. Dessa lag möttes även i premiären då HV71 drog det längsta strået och vann säsongens hittills jämnaste match med 3-0. Nu väntar returmöte i Göteborg, vilket innebär säsongens svåraste uppgift såhär långt.

– Vi måste fokusera på oss själva. Det kommer bli en väldigt fysisk match men även psykisk. Det gäller att hålla humöret uppe och åka mer skridskor än dem i 60 minuter. Det negativa i vår serie med så få matcher (15st) är att alla blir så pass avgörande. Så förlust finns inte att tänka på.

Eftersom bara ett lag tar sig vidare till kvalspel är varje match väldigt viktig. Göteborg vet att en förlust imorgon kan komma att avgöra hela serien då HV71 gärna inte förlorar mot de sämre lagen. Det gör matchen än mer intressant. Pucken släpps 16:30 i Frölunda Isstadion!

William Nilsson

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.