Tommy Myllymäki lagar mat till Gwyneth Paltrow

JÖNKÖPING.  Om två veckor inleds Swedish Culinary Summer, ett tre månader långt event i amerikanska lyxresorten Hamptons som samlar Sveriges ledande kockar, destinationer och konsumentprodukter.

Bland prestigeuppdragen 2013 finns nu ”Authors Night”, ett berömt välgörenhetsevenemang med Gwyneth Paltrow och Alec Baldwin som hedersgäster. Prisbelönta mästerkocken Tommy Myllymäki är den som skapar galamaten.

Hamptons främsta litteraturevent arrangeras för nionde gången till förmån för The East Hampton Library och går av stapeln lördag 10 augusti. Authors Night’s grundare Alec Baldwin och Barbara Goldsmith får i år sällskap av bl.a. Gwyneth Paltrow, Robert A. Caro, Nelson DeMille, A.M. Homes, Robert K. Massie, Joseph E. Stiglitz och mer än 130 andra framstående författare.

Under det inledande stora ”Boksigneringscocktailpartyt” kommer över 1500 gäster att serveras svenska delikatesser av silvermedaljören i Bocuse d’Or 2011, Tommy Myllymäki, medan de minglar med författarna. Tommys vapendragare i tv-succén Mitt Kök, vinexperten Jens Dolk, finns också på plats. Hans och Tommys bok ”Mitt kök: Sverigeresan” har speciellt för detta event översatts till engelska och Jens har blivit inbjuden att tillsammans med övriga författare att sälja och signera boken till förmån för East Hampton Library. Author’s Night har tidigare gästats av bl.a. E.L. Doctorow, Barbara Walters, David Baldacci, Michael Connelly, Susan Lucci och Candace Bushnell.

Direkt efter boksigneringsminglet fortsätter kvällen med exklusiva middagsbjudningar i hedersgästernas privata hem. Här har Swedish Culinary Summer med Tommy Myllymäki och Jens Dolk fått den stora äran att ansvara för prestigefulla Hamptons Magazine’s middag för 70 gäster.

Biljetterna till Author’s Night säljs för 250 dollar styck och uppåt.

Om Tommy Myllymäki & Jens Dolk

Tommy vann silver i Bocuse d’Or 2011 och vann Årets Kock 2007. 2012 kammade han hem segern i tv-succén Kockarnas Kamp mot sju andra mästerkockar. Förutom att driva sin välrenommerade restaurang Spira i Jönköping är han även Creative Director på berömda Sturehof-gruppen i Stockholm och programledare för ett av Sveriges populäraste matprogram, Mitt Kök, tillsammans med Jens Dolk. Jens är vinexpert och skriver om vin i flera tidningar, är vinexpert på TV4 och för Expressens Mitt Kök. Han håller även föreläsningar och vinprovningar och har skrivit flera böcker om mat och vin.

Om Swedish Culinary Summer

Swedish Culinary Summer sammanför 15 av Sveriges mest prisbelönta kockar och svensk förstklassig gastronomi med 15 av de främsta välgörenhetsevenemangen i Hamptons. Swedish Culinary Summer inleds 25 maj, amerikanska Memorial Day Weekend, som är starten på Hamptons sommarsäsong, och pågår fram till 2 september, Labor Day Weekend som avslutar den sociala säsongen. Swedish Culinary Summer är tänkt som ett årligt återkommande projekt för att visa upp Sverige, svensk gastronomi och svenska varumärken.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.