Flyktingar intog migrationsverket – polis tillkallades

Under tisdagseftermiddagen tog sig omkring 30 flyktingar till Migrationsverkets lokaler i centrala Jönköping. De protesterade mot sitt nya boende. 

Omkring 30 flyktingar tog sig till Migrationsverkets lokaler i centrala Jönköping under tisdagseftermiddagen. Vid stängningsdags var de fortfarande kvar och polis kallades till platsen. 

De flesta har bott en längre tid på flyktingboendet på Rosenlund och ska nu flyttas till Viebäck utanför Nässjö. Detta för att ge plats åt nyanlända, skriver P4 Jönköping. Förhållandena på Viebäck tycker flyktingarna själva håller en mycket låg standard. Man sover många i samma rum och det är svårt att sköta hygieniska behov. Många av flyktingarna har bott på Rosenlund i nio till tio månader och vill inte flytta från Jönköping där de gjort sig hemmastadda. 

Migrationsverket uppger för P4 Jönköping att man inte har möjlighet att gå efter var man kan trivas när man letar boende åt flyktingarna. Vi befinner oss i ett läge där många på kort tid har tvingats flytta från Jönköping till ett tillfälligt boende och det är vad Migrationsverket kan erbjuda. 

Vid 17-tiden tillkallades polis och efter en dialog fick polisen flyktingarna att lämna lokalen. Ingripandet ska ha gått lugnt tillväga. 

 

Emeli Appelberg
[email protected]

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.