Flera utsatta för bedrägerier- ligan är känd av polisen sedan tidigare

Polisen uppmanar till stor försiktighet då en bedrägeriliga härjar i länet. Polisen bekräftar att en 80-årig kvinna har drabbats och blivit lurad och nu kan även Jmini avslöja att fler har drabbats.

En kvinna i 80-årsåldern blev i början av denna vecka uppringd av en person som sade att kvinnans dator var behäftad med fel och att personen om han fick tillgång till så kallad fjärrstyrning skulle åtgärda felet. Mannen som ringde uppgav sig ringa från företaget Microsoft och bröt på engelska. 

Personen som ringde från blufföretaget skulle ha 15 euro för besväret och kvinnan lurades att fylla i uppgifter med sina konton för att överförning skulle kunna ske.
Kvinnan märkte sedan vid kontroll med sin bank att det dragit över 5000 kr från kontot.

Nu kan även Jmini bekräfta att flera har blivit utsatta av samma liga. En läsare har hört av sig till tidningen och hon berättar att en kvinna som bröt på engelska ringde till henne strax efter tio på onsdagsförmiddagen.
– Det var extremt obehagligt. Jag förstod att det var något skumt. De påstod sig ringa från Microsoft och sa att jag hade fel på min dator. Men jag sa att jag inte hade någon dator, berättar den unga kvinnan. 

Den unga kvinnan är bosatt i Jönköping och kontakta Jmini under förmiddagen för att uppmana andra till försiktighet. 

Kvinnan har anmält händelsen till polisen och polisen kan bekräfta att bluffmakarna är kända sedan tidigare.

– Alla mina mammas förnamn uppgavs och då förstod jag att något var fel, säger den unga kvinnan. 

Polisen uppmanar till stor försiktighet i dylika ärenden. Microsoft ringer aldrig och påtalar fel i den personliga datorn. Det hela är helt enkelt en bluffhistoria.

Emma Krantz
[email protected]

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.