En misslyckad bröllopsdag – ”Det är lika bra att jag gör slut på dig”

Ett gift par från Falköping firar sin bröllopsdag på Visingsö men dagen blir inte så romantisk som en bröllopsdag kanske borde vara.

För att fira sin ettåriga bröllopsdag åker en 52-årig man från Falköping med sin fru till Visingsö. Men dagen resulterar i våld och tingsrätt, skriver Jönköpings-Posten. Bråket mellan paret uppstod efter att den långa bilkörningen från Falköping gjort mannen trött, därav hans nekande till sex. Kvinnan uppges ha vädjat till sin man ett flertal gånger men varje gång sa han nej. Mannen säger i tingsrätten att hans fru ofta har svårt att ta ett avvisande från honom, särskilt gällande sexdelen. Mannen gick på kvällen ner till bottenvåningen för att lägga sig men eftersom hans fru inte ville somna osams kallade hon upp honom igen. Han följde med upp men det dröjde inte länge förrän mannen återigen begav sig ner för att få vara ifred. För att kvinnan inte skulle kunna komma nära honom satte han en stol framför dörren. Detta hindrade dock inte frun som lyckades bryta sig in i rummet ändå. 

Bägaren hade nu runnit över för mannen som blossade upp. Kvinnan uppger i rätten att hennes man drog henne i håret. Gällande samma tillfälle säger mannen:
– Hon klappade till mig.

Lite senare på natten befann sig kvinnan i köket för att koka kaffe, när mannen kom in i rummet. Han tog upp en vattenkokare fylld med hett vatten och höll den nära sin fru. Under tiden sa han till kvinnan: ” Det är lika bra att jag gör slut på dig för jag kommer ändå hamna i fängelse.”

I efterhand ångar mannen sitt uppförande vid händelsen och han säger i rätten:
– Jag vet inte varför jag lyfte vattenkokaren mot henne och hotade henne. Jag förstår att hon blev rädd. 

Skaraborgs tingsrätt har tagit upp målet mellan de två parterna och rätten uppger att det är utrett. Båda berörda uppges ha varit våldsamma mot varandra men det står dock inte klart på vilket sätt de olika skadorna förknippas med de olika händelserna som inträffade och i vilken ordning de inträffade.

Det stod klart att mannen inte skulle dömas till misshandel, istället blev domen 40 dagsböter på 200 kronor för olaga hot den summa som mannen kommer få amortera. Falköpingsbon kommer också att få betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Agnes Edlund

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.