Rättegång pågår mot Youtubestjärna

Rättegången är nu igång mot de två män, som står åtalade för misstänkt mordförsök.

Det var i slutet av juli, vid postterminalen på Torsvik, som en man i 20-årsåldern blev överfallen av knivstick i ben och arm
samt sparkar och slag på kropp och huvud.
Åklagaren Jessica Andersson anser att det är ett mordförsök.
— Framförallt handlar det om att det är våld med kniv, säger Jessica Andersson.

Stjärna på Youtube
Männen, som i detta nu står inför rätta, är också i 20-årsåldern. Den ene är känd från bland annat Youtube. Läs mer här!

Två stockholmare, 21 och 22 år gamla, står inför rätta för mordförsök. En av de åtalade är känd som artist med flera Youtube-hittar.

Tros vara i Mexiko
Polis och åklagare har inte kunnat hitta den tredje misstänkte, då han troligen flydde till Mexiko. Men han är häktad i sin frånvaro. 

Rättegången mot de två männen pågår till och med fredag i Jönköpings tingsrätt.

Hittade kniv
Den kniv som syns på bilden hittades nära E4:an vid Råslätt efter tips från den 21-årige åtalade. Det fanns dock inga DNA-spår på kniven.
Därefter åkte de åtalade norrut mot Stockholm på E4:n och kom fram vid 4-tiden på natten. 
Nu berättar åklagaren, Jessica Andersson, om när 21-åringen pekade ut platsen där kniven kastades ut. Det var på vägen från Posten till Arla vid E4-avfarten till Råslätt/Ljungarum. Kniven hittades sedan av polisen.

Skor i blöt
I badkaret hemma hos den åtalade 22-åringen hittades ett par skor som låg i blöt. Dessa stämmer överens med de skor som syns på filmen från övervakningskameran på Torsvik.

Målsägandens berättelse
Den unge mannen berättar att det var en vanlig dag på jobbet och han skulle få skjuts hem.
När han gick ut såg han en person som iakttog honom och vinkade till sig honom. Personen kom mot honom och ytterligare två kom runt hörnet. Han gick till parkeringen och mötte en vän som frågade vad som var på tok. Han förföljdes då av de tre personerna, som idag står åtalade.

Spark i ryggen
Vid den lilla ingången vid posten möttes han av en annan person som kom ifatt honom tillsammans med de andra två. De fick ned honom på marken och sparkade honom. Han försökte resa sig men fick en spark i ryggen. En vän kom och hjälpte honom upp till en bil där han lades i baksätet.
Han ropade till en annan bekant som gick in i sin bil. Plötsligt fick han en smäll mot huvudet, minst två personer slog. De drog i honom och knuffade honom. Plötsligt kände han en konstig känsla i benet och såg att det rann blod. Han fick panik och sprang därifrån.

Sofia Weström

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.