Basebollmisshandel och rån var fejk

Under tisdagskvällen strax efter 22.00 ringde en man i 45-årsåldern och påstod att han hade blivit misshandlade av två män med ett basebollträ utanför Rosengården på Rosenlund. 

En man bosatt på Ekhagen kontaktade polisen under tisdagskvällen och förklarade att han hade blivit misshandlad med ett basebollträ vid Rosenlund. 

När polisen väl kom till mannens lägenhet så kunde de inte se att han hade några som helst skador efter den påstådda misshandeln.
– Patrullen kunde inte se några märken, hade han blivit slagen med ett basebollträ så borde han fått skador, säger Jan Lagerqvist, presstalesman vid polisen. 

Mannen sa också att gärningsmännen hade tagit hans plåbok, men poliserna som besökte honom i hemmet på Ekhagen hittade hans plånbok i boendet. 
– Han uppträdde konstigt, och det finns tecken på att han troligtvis var narkotikapåverkad, säger Lagerqvist. 

Historien som 45-åringen berättade för polisen var oklar och osammanhängande, vilket kan förklaras med att han säkerligen var narkotikapåverkad både vid den påstådda misshandeln och i hemmet.
– Patrullen på plats hittade också narkotika av något slag synligt hemma hos honom, som de beslagtog, berättar Lagerqvist.

Polisen har nu upprättat en anmälan och narkotikabrott.

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

 

 

 

 

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.