Vill ha lägre straff med tanke på omständigheterna

Den 25 maj fick polisen ett larm till en lägenhet på Rosenlund. En drogpåverkad man hade knivhuggit en 20-årig kvinna till döds.

Dömdes till livstid
28-åringen har under tidigare förhör sagt att han inte minns någonting från händelsen. Mannen dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för mord. En dom som överklagats till Göta Hovrätt där försvaret menar att brottsrubriceringen bör bli mildare och straffet bör ses över.

Under onsdagen inleddes hovrättsförhandlingen som hölls i säkerhetssalen på Rättscentrum.

Till hans försvar
Mannens försvarsadvokat, Erik Norman, har åberopat nya förhör med 28-åringen. Anledningen sägs vara att han har börjat få tillbaka minnesbilden från händelsen.
– Det var en fest på fyra till fem dagar där man i stort sett inte sovit alls. Man har förtärt alkohol i en näst obegränsad mängd. Ingen av dem hade sovit i ett antal dagar. Det är också en faktor som påverkar minnesbilderna, säger Erik Norman.

Blivit provocerad
Under torsdagen fortsatte rättegången och mannen kommer också att förhöras.
Försvaret menar att det inte kan uteslutas att mannen har blivit provocerad av kvinnan. Man kommer även ta upp fotografier som visar att 28-åringen hade sårskador på huvudet som kan ha kommit från en kniv.
– Bilden är tagen precis efter händelsen. Han kan inte ha åsamkat sig skadan själv i arresten, säger Erik Norman.

Han menar också att 28-åringen har försökt återuppliva kvinnan.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.