Känd apoteksbedragare slog till i Jönköping

Kvinna utgav sig flera gånger för att vara apotekare och begärde ut narkotikaklassade läkemedel, däribland preparatet Zolpidem, ett sömnmedel som tillhör läkemedelsgruppen Bensodiazepiner. 

En kvinna född -74 utgav sig flera gånger för att vara apotekare och ringde därför runt till ett apotek på Rosenlund i Jönköping och till Medicinmottagningen på Ryhov. 

Kvinnan är hemmahörande i Enskededal, söder om Stockholm.
Har hon slagit till tidigare, med tanke på att hon bor flera mil härifrån, kan man tänka sig att hon ringer runt över hela landet?
– Ja det är troligen att hon har gjort detta flera gånger. Hon har gjort det minst två gånger i Jönköping, säger Pia Kling vid polisen i Jönköping. 
Hon är alltså känd?
– det kan man säga, fortsätter Kling med att säga. 

Lurade apoteket
Kvinnan ska först ha kontaktat apoteket i Jönköping och berättat att hon tidigare har fått ut läkemedlet; Zolpidem och att hon nu behövde en ny dos. Den 41-åriga kvinnan fick ut det narkotikaklassade läkemedlet från Apoteket.
– En kvart efter att läkemedlet skrevs ut, gick hon och hämtade ut det. 

Kom på apoteksbidragaren
Gången därpå när hon kontaktade den Medicinmottagningen på Länssjukhuset på Ryhov blev personalen där skeptiska och hon fick aldrig ut något läkemedel. 
– Det har upprättats anmälningar om bedrägeri och det ska även göras en anmälan hos IVO, säger Kling. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.