Jönköpingsföretag stäms av KO

Jmini har tidigare skrivit om Jönköpingsföretaget INT förbrukningsartiklar då flera polisanmälningar kommit in angående betalningsfakturor som inte stämmer. Nu har Konsumentombudsmannen (KO), skickat in en stämningsansökan till Stockholm Tingsrätt angående Jönköpingsföretaget.

Företaget har i telefonintervjuer ställt frågor till privatpersoner angående deras tandborstvanor. Privatpersonerna har sedan erbjudits ett frivilligt medlemskap, men utan att fått information inlett ett abonnemang på företagets tandborstsartiklar. Företaget har sedan skickat ut fakturor på varorna samt beställningsbekräftelse av varor som kunder ej har beställt. I oktober kom hela 97 anmälningar in till KO. Anmälningar har kommit in från hela landet uppger Jönköpings-Posten. 

Lovade förbättring
Redan i juni i år uppmärksammades företagets lurendrejeri då ett tiotal anmälningar kom in till polisen av privatpersoner som känt sig lurade av företaget. Företaget skyllde då på att företaget hade precis startat upp och ursäktade för de bristande rutinerna. Man lovade förbättring, men trotts detta fortsatte anmälningarna att strömma in.

Hårt ställda krav
Konsumentverket har nu ställt krav till företaget INT förbrukningsartiklar. Bland annat måste företaget tidigt meddela att syftet med samtalet är försäljning. Företaget får inte heller kräva pengar för artiklar som privatpersoner inte har beställt och måste vara tydligare angående information om avtalet. Om inte företaget förbättrar sig och följer kraven kommer konsumentverket kräva skadestånd, detta uppger SVT Nyheter Jönköping.

Julia Löfquist

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.