Terromisstänkt söks

Ansvaret för utredningen ligger hos Säkerhetspolisen och förundersökningen leds av en åklagare.

Under dagen har Polismyndigheten kopplats in för att bistå Säkerhetspolisen i sökandet efter den misstänkte. Polisen har fattat beslut om att bedriva arbetet inom ramen för en nationell särskild händelse som leds av polisens nationella operativa avdelning. Polisen bedriver sitt arbete i nära samverkan med Säkerhetspolisen skriver Polisen i ett pressmeddelande.

Förutom att leta efter den misstänkte, ökar polisen sin tillsyn och närvaro vid vissa strategiska platser i samhället. Det blir en fortsättning på den ökade vaksamhet som råder sedan terrordåden i Paris förra veckan, synkroniserad med den höjning av hotnivån för terrorism Säkerhetspolisen beslutat om.

– Allmänheten kommer att märka av en ökad polisiär närvaro på publika platser och vid vissa byggnader. Det kan finnas anledning till en skärpt vaksamhet, men i övrigt är vår bedömning att människor kan leva på samma vis som vanligt, säger Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning (bilden).

Polisen har stärkt sin insatsberedskap för att kunna ingripa vid en akut händelse. En särskild utredningsorganisation har också förberetts tillsammans med Säkerhetspolisen. Dessa förmågor kan vid behov snabbt aktiveras.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.