Efter höjningen av terrornivån- fler poliser i länet

Under gårdagen höjde SÄPO hotnivån för Sverige. Nu kommer vi att se fler poliser på allmänna och publika platser. 

Säkerhetspolisen driver nu en förundersökning om förberedelse till terrorbrott där en person är anhållen i sin frånvaro och polisen i Jönköpings län ökar sin närvaro i samhället. 

-Det kommer närmare och närmare, det gäller att ha beredskap för det om det händer, säger Bo Kellerth, på Jönköpingspolisen, till SVT Nyheter Jönköping.

Jönköping ingår i polisområde Öst, där har polisen inte fått besked om några konkreta hot. Polisarbetet kommer ändå till viss del att förändras. Man ska främst jobba trygghetsskapande, menar Bo. 

Polisen är vidare mycket förtegen. Man hänvisar till att det är en pågående förundersökning och att det råder förundersökningssekretess. 

Allmänheten uppmanas att vara extra vaksamma på avvikande beteenden eller väskor som står för sig själva. Det finns enligt polisen inget konkret hot mot regionen. 

– Allmänheten kommer att märka av en ökad polisiär närvaro på publika platser och vid vissa byggnader. Det kan finnas anledning till en skärpt vaksamhet, men i övrigt är vår bedömning att människor kan leva på samma vis som vanligt, säger Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning i ett pressmeddelande.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.